Blog

Försenade fakturor i december.

  |   Blogg

 

Parkster AB

22/1 – 2019

 

 

På grund av de problem vi den senaste månaden upplevt kring leveransen av våra fakturor vill vi dela med oss av följande information.

 

Till att börja med – är du en av de drabbade ber vi så hemskt mycket om ursäkt och hoppas att du vill och kan ta del av nedanstående information som i mer detalj förklarar vad som hänt och varför. Vi tar detta på största allvar och har vidtagit åtgärder, som vi kommer gå in på längre ner i detta inlägg.

 

Problemet

Många kunder som får sina fakturor via posten upplevde stor problematik med leveransen av december månads faktura. Efter flertalet samtal, e-postmeddelanden och kommentarer från våra användare uppdagades att en del inte fått sina fakturor, att fakturan i vissa fall anlänt efter förfallodagen, att påminnelser hade skickats på en faktura man aldrig mottagit osv.

 

Utredning

Vi inledde omgående en utredning med våra leverantörer, och fann att orsaken låg i posthanteringen. Något som inte är en ursäkt, men en förklaring till den problematik vi upplevt. Vi är tyvärr inte ensamma med att våra fakturor inte nått sina mottagare i tid.

 

Det som framkom var att Citymail haft stora utmaningar runt om i hela landet med leveransen av post. I Uppsala har det gått så långt att Post- och telestyrelsen, som är den övervakande myndigheten, har inlett en granskning av Citymails verksamhet.

 

Men det är inte bara Citymail som haft denna typen av problem. Även Postnords verksamhet har varit ansträngd inför och under jul, något man tror kan bero på alla paket och vykort som skickas den tiden av året. Det verkar tråkigt nog inte ha varit fokus på att få ut den ordinarie posten, och med många röda dagar blev förseningarna ett faktum.

 

Lösning

Vi har nu vidtagit åtgärder och kommer fortsätta jobba för att i största möjliga mån förhindra att detta drabbar våra användare igen. För att nämna några av dessa kommer vi bland annat snabbare få information från våra leverantörer vid eventuella avvikelser i utdelningen, och då kunna anpassa våra rutiner följaktligen. Vi kommer även att testa olika postleverantörer när det finns problem i vissa områden, för att kunna utvärdera aktörerna och välja den som är mest lämplig.

 

 

Självklart ska man kunna lita på att man får sina fakturor i tid, och vi kommer göra allt vi kan för att senaste månadens problematik aldrig upprepas. Är du osäker på om du inte fått en faktura hittar du alltid dem på Mina sidor.  Att använda Parkster ska kännas tryggt och enkelt.

 

Vi tackar för att du tagit del av denna informationen. På grund av ovanstående problematik har vi för närvarande ovanligt långa svarstider, både på samtal och e-post. Vi jobbar så hårt vi kan med att komma tillbaka till normala svarstider. Vi hoppas att ni har förståelse för detta.

 

 

Mvh,

Parkster.