Blog

Ladda ner vår kostnadsfria parkeringsapp

Parkster har hittat hem: Nu blir det enklare för helsingborgare att köpa p-biljett med mobilen

  |   Pressreleaser

 

Nu är det möjligt att välja mobiltjänsten Parkster när man parkerar i Helsingborg. Det betyder att alla bilister i Helsingborg kan använda telefonen för att betala sin p-avgift, vare sig de har tillgång till en smartphone eller inte.

Att betala med Parkster kostar inget extra och kräver varken abonnemang eller bindningstid. Användarna väljer själva om de vill använda appen – som finns för iPhone, Android och Windows – eller om de vill betala med hjälp av sms, talsvar eller webbläsaren i sin dator. Parkster fungerar för alla!

 

Idén föddes i Helsingborg

Allt startade faktiskt i Helsingborg, efter att grundaren Henrik Hallgren hade råkat ut för ett antal p-böter för mycket och tyckte att något behövde förändras.

– Beslutet att starta Parkster fattades i Helsingborg, säger Henrik Hallgren. Många av idéerna formades i simbassängen på Simhallsbadet, där jag tränade på lunchen ett par gånger i veckan. Varje simpass bestod enbart av tankar om hur jag skulle dra igång Parkster.

 

Störst i Sverige

I och med avtalet med Helsingborg är Parkster nu störst i Sverige på digitala parkeringslösningar och tjänsten fungerar på mer än 120 orter i hela landet.

– En av de första personer som jag pitchade idén med Parkster för, hade hand om parkeringen i Helsingborgs stad, säger Henrik Hallgren. Att han gillade idén var en viktig del i förverkligandet av Parkster. Därför känns det extra roligt att nu kunna underlätta parkerandet i Helsingborg, staden som både Parkster och jag kommer ifrån.

Med Parkster slipper bilister köa vid parkeringsautomater, hantera mynt eller vänta på uppkoppling mot banken för att betala med kontokort. Parkeringstiden går att starta, stoppa eller förlänga när och varifrån man vill, och parkeringsavgiften är den samma som vid betalning i parkeringsautomat.

 

Om Parkster

Parkster AB grundades 2010 av en grupp skånska IT-entreprenörer. Vår affärsidé är att underlätta för bilister att betala för sin parkering snabbt, smidigt och enkelt och samtidigt möta P-bolagens krav. Vi tror på en framtid utan parkeringsautomaterna, eftersom ingen längre kommer att vilja använda dem. Kontrollavgifter är också ett minne blott, eftersom det blivit så enkelt att göra rätt för sig.

 

Ladda ner pressbilder (för tryck + webb)