Blog

Parkster Malmö

Nu inför Solna stad den kostnadsfria p-appen Parkster

  |   Pressreleaser

Solna stad inför i september den kostnadsfria parkeringstjänsten Parkster. Företaget Parkster levererar en rikstäckande parkeringsapp som finns i städer från Ystad i söder till Luleå i norr. Appen infördes i Stockholms stad under våren 2017, i Sundbybergs Kommun 2016 och nu står alltså Solna på tur.

 

Utanför Stockholmsregionen kan du använda appen i över 80 orter, bland annat i större städer som Uppsala, Norrköping, Linköping, Malmö och Umeå. Genom att erbjuda en kostnadsfri p-app som varken kräver abonnemang, bindningstid eller serviceavgift hoppas Parkster förenkla p-biljettköpen för bilisterna i Solna.

 

– Vi var tidiga med att erbjuda ett kostnadsfritt alternativ, vilket har visat sig fungera mycket bra. På bara några år har Parkster etablerat sig över hela landet och mottagandet har varit otroligt positivt, och det tror och hoppas vi att det blir i Solna stad också, säger Henrik Hallberg, vd och en av Parksters tre grundare.

 

Då Parksters tjänster även går att använda på alla gator i Stockholms stad kan du nu slippa använda olika appar beroende på vilken kommun du befinner dig i. I Stockholm använder Parkster samma områdeskoder som finns skyltade för Betala P.

 

– Eftersom vi redan finns i Stockholm, Sundbyberg och Uppsala är vi väldigt glada att kunna erbjuda bilisterna i Solna ett enklare sätt att betala parkeringen, säger Henrik Hallgren.

 

Appen hittar automatiskt rätt p-plats via telefonens GPS och kostnaderna betalas sedan i efterhand, en gång per månad. Via appen kan användaren själv starta, stoppa eller förlänga parkeringstiden, även då den inte befinner sig i närheten av bilen eller en p-automat.

 

För de som inte använder smartphones fungerar även tjänsten via både sms och talsvar, hur det fungerar står på de gröna skyltar Solna stad nu sätter upp på sina parkeringsplatser.

 

Pressbilder (högupplösta + webb) kan laddas ner här: http://bit.ly/2jz8oEV

 

För frågor och mer information kontakta Henrik Hallgren, vd Parkster AB:

0762-86 11 88

henrik.hallgren@parkster.se