Blog

Parkster Malmö

Växjös P-appar blir kostnadsfria

  |   Pressreleaser

Nu blir det avgiftsfritt för bilister i Växjö att betala P-biljetten med mobilen. Kommunen inför även Parkster – en app som är kostnadsfri över hela landet.

 

Parkeringssituationen i Växjö har länge beskrivits som problematisk. Det har varit dyrare att parkera här än i de flesta av Sveriges kommuner, och invånarna har upplevt att det ofta är svårt att hitta lediga parkeringsplatser, särskilt på söder, runt lasarettet, och i centrum.

 

För att förbättra tillgängligheten infördes nya parkeringsregler i mars, med 3-timmarsparkering i området runt lasarettet och en utökning av parkeringszon 2. Som ytterligare en förbättring blir det nu kostnadsfritt att köpa P-biljett med mobiltelefonen.

 

Avgiften från de mobila betalningsalternativen försvinner och kommunen inför den nya parkeringsappen Parkster, som är kostnadsfri och fungerar likadant över hela Sverige. Med Parkster slipper bilisterna abonnemang, bindningstid eller extra serviceavgifter.

 

– Vi är glada över att kunna erbjuda invånare och besökare i Växjö en p-app som både är kostnadsfri och fungerar likadant på varje ort. Det kommer att underlätta parkerandet för invånarna, och innebär dessutom att man som bilist inte behöver skaffa en ny P-app för varje ort man besöker, säger Henrik Hallgren, vd och en av Parksters tre grundare.

 

Magnus Nykvist, trafikingenjör på Växjö kommun, ser lanseringen som en naturlig förbättring av parkeringssituationen.

– Med införandet av nya och förbättrade P-appar erbjuder Växjö kommun ett mobilt betalningsalternativ för parkering som ska ses som självklart, säger han.

 

Pressbilder (högupplösta + webb) kan laddas ner här: http://bit.ly/2jz8oEV

 

För frågor och mer information kontakta:

Henrik Hallgren, vd Parkster AB: 0762-86 11 88 / henrik.hallgren@parkster.se