Parkster Malmö

Allt fler parkerar med mobiltelefonen i Malmö

  |   Pressreleaser

När Malmö stad nu fasar ut myntbetalning i p-automaterna väljer allt fler malmöiter att betala parkeringen med mobilen.

 

Sedan de nya mynten infördes i början på oktober har en stor andel av myntinkasten på Malmö stads p-automater plomberats. På sikt planerar gatukontoret att fasa ut myntbetalning helt och förhoppningen är att bilisterna kommer att börja betala p-biljetten med kort eller i mobilen med app eller sms.

 

Att betala parkeringen med mobilen är en växande trend i Malmö. Eva Svenning på Malmö stads gatukontor hoppas att över hälften av alla p-biljettköp i kommunen inom ett år kommer att ske i mobilen.

 

– Det blir mindre strul och bättre för alla medborgare. De skattepengar som i dag går till att köpa in och ta hand om automater med mynthantering kommer att kunna läggas på bättre saker, som vägar och miljö, säger Eva Svenning.

 

Henrik Hallgren, vd och en av grundarna på parkeringstjänsten Parkster som nyligen lanserades i Malmö, tror att det bara är en tidsfråga innan större delen av alla biljettköp sker digitalt.

 

– Om trenden fortsätter så här kommer Parkster att sälja runt 100 000 p-biljetter via app och sms i Malmö redan i november. Vi gör vår bästa lansering hittills i Malmö, det är något jag ser som ett tecken på att tiden är mogen för en digital lösning. Fördelarna med digital biljett är bland annat att bilisten endast betalar för den tid den står parkerad och att man när som helst kan förlänga parkeringen i mobilen. Dessutom kostar det inget extra att köpa biljett med Parkster, säger Henrik Hallgren.

 

Parkster startade i Lund och finns i dag även på ett trettiotal andra orter över hela Sverige. I Skåne finns Parkster förutom i Malmö och Lund även i Ängelholm, Båstad och snart även Ystad.

 

Pressbilder (högupplösta + webb) kan laddas ner här: http://bit.ly/2eaPTIS

För frågor och mer information kontakta:

Henrik Hallgren, vd Parkster AB: 0762-86 11 88 / henrik.hallgren@parkster.se