Parkster Malmö

Uppsala får ny kostnadsfri P-app

  |   Pressreleaser

Uppsala Parkerings AB har tecknat avtal med Parkster för telefonparkering på gator, torg och i P-hus. Med appen Parkster kan bilister i Uppsala betala parkeringen med mobiltelefonen – helt kostnadsfritt.

 

Parkster erbjuder betalning både via app och sms. Som bilist kan man när som helst förlänga parkeringstiden i mobiltelefonen utan att behöva använda parkeringsautomaten, vilket minskar risken för parkeringsböter.

 

Bara under 2015 hade 1124 Uppsalabor dragit på sig obetalda parkeringsskulder för drygt elva miljoner kronor hos Kronofogden*, en siffra Parkster hoppas kunna hjälpa till att få ner med hjälp av smidigare telefonparkering.

 

Parkster finns redan på över trettio orter i Sverige och introduceras nu på Uppsalas gator, torg och i P-hus.

 

– Vi hoppas kunna underlätta parkeringen för Uppsalas bilister genom en app som är enkel att använda och dessutom fungerar på en lång rad andra orter i Sverige. Det gör att man som bilist slipper ladda ner en ny app för varje stad man besöker, säger Henrik Hallgren, vd och en av Parksters tre grundare.

Andelen som väljer app för att betala sin parkering har ökat från 4% till 11% på ett år. Därför är det positivt att kunna erbjuda ytterligare ett alternativ som är kostnadsneutralt för kunden, säger Cristian Larsson, teknikansvarig på Uppsala Parkerings AB.

 

För företagare i Uppsala erbjuder Parkster en företagslösning med gemensamt konto och faktura för anställda.

 

Appen laddas ner via App Store, Google Play eller Windows Phone Store.

 

*Enligt statistik från VISMA.

 

Pressbild kan laddas ner här: http://bit.ly/2bJ9oTQ

 

För frågor och mer information kontakta:

Henrik Hallgren, vd Parkster AB: 0762-86 11 88 / henrik.hallgren@parkster.se