Parkera smidigt med Parkster

Malmö stad lanserar ny parkeringsapp

  |   Pressreleaser

 

Malmö stad lanserar den kostnadsfria parkeringsappen Parkster för telefonparkering på kommunens gator och torg.

 

Med appen Parkster kan bilister köpa P-biljett direkt i mobiltelefonen utan några extra kostnader. Man behöver inte använda parkeringsautomaten utan kan göra hela köpet i appen eller via SMS. Det går även att förlänga parkeringstiden i appen, vilket minskar risken att få parkeringsböter.

 

Appen Parkster har utvecklats av lundabolaget med samma namn och finns idag på över trettio orter i Sverige, bland annat Lund, Ängelholm och Båstad. I Skåne är det den enda kostnadsfria parkeringstjänsten och appen har över 50 000 registrerade användare i länet.

 

Det känns särskilt roligt att äntligen få lansera Parkster i just Malmö eftersom vi är ett Skånebaserat bolag. Vi hoppas att appen kommer att göra parkeringen enklare för såväl malmöborna som besökare i staden, säger Henrik Hallgren, VD och en av Parksters tre grundare.

 

Vi är väldigt positiva till telefonparkering eftersom det dels är smidigare för bilisterna, dels inte blir lika mycket fel med biljetterna, säger Eva Svenning, verksamhetsansvarig för parkering i Malmö stad.

 

Parkster laddas ned via App Store, Google Play eller Windows Phone Store. Det finns även en företagslösning med ett gemensamt parkeringskonto för anställda.

 

Pressmaterial kan laddas ned här.

 

För frågor och mer information kontakta:

 

Henrik Hallgren, VD Parkster AB: 0762-86 11 88 / henrik.hallgren@parkster.se